Logo Uutwiek

DE UUTWIEK

De Uutwiek

De Uutwiek, © C. Breider

Seizoen 2019


Passantenhaven De Uutwiek is open van 15 mei t/m 14 september. Als 15 mei op een zondag of feestdag valt, gaat de haven pas de volgende dag open. Als 15 september een zondag is, is de haven open t/m 14 september.

Bedieningstijden bruggen en sluizen


In een deel van Zuidoost-Friesland wordt een aantal bruggen en sluizen op andere tijden bediend dan in Friesland gebruikelijk is. Het betreft de bruggen en sluizen in het traject Rolbrug (Tijnje) - Damsluis (tussen Appelscha en Smilde) en het traject Mildam - Damsluis. In de periode van 15 mei t/m 14 september worden de bruggen en sluizen bediend van 09.30 uur tot 16.30 uur. Er is geen pauze. Op zondagen en feestdagen worden de bruggen en sluizen niet bediend. In juli en augustus worden de bruggen en sluizen wel op zondag bediend.

Konvooivaarten


In het voorjaar en in het najaar zijn er konvooivaarten om groepsgewijs voor het seizoen de winterstalling te verlaten of er na het seizoen naar toe te varen. De bruggen en sluizen worden tijdens de konvooivaarten bediend. U vindt hierover meer informatie in de nieuwsberichten.

© Alle rechten voorbehouden